Monorail, alumínium sínes rendszer

Monorail, alumínium sínes rendszer

A monorail rendszer lényege: szinte bármilyen formát követő speciális ötvözetű alumínium sínrendszer. A homlokzati elemekhez harmonikusan illeszkedő, az attika fal mögé szerelt, vagy akár a homlokzati motívumokba, rejtett módon kerül kialakításra. A sínpályán, oldalirányba és függőlegesen mozog a tetszőlegesen irányított tisztítókocsi. Kapcsolat:+36 30 670 0034

Kérjen ingyenes tanácsadást!

Leggyakoribb kialakítási módok:

A sín profiljából adódóan, többféle kialakítás lehetséges a homlokzaton. A legáltalánosabb kültéri tisztító rendszer alapja, az alumínium-ötvözetű “I” profilú sín. Ez a megoldás lehetővé teszi a pálya elhelyezését vízszintesés, és ferde vonalú homlokzatszakaszoknál. A sínrendszerre manuális vagy elektronikus vezérléső futómővet csatlakoztatunk. Ez az eszköz segíti a vízszintes elmozdulást a sínpálya mentén és tartja acél sodronykötelekkel a felfüggesztett tisztító kocsit.

 

 

 

Másik jellegzetes megoldás az “U” profil, melynek felhasználási módja azonos az “I” profilos monorail rendszerrel. Felszerelését legtöbbször belső terek, aulák üveghomlokzatának eléréséhez használjuk. Rögzítése a födém alsó síkjára történik, igényesen az álmennyezetbe rejtve. A tisztítókocsi irányítása ebben az esetben is a kocsiban lévő elektromos irányítódoboz segítségével történik.

.

A tetszőleges vonalvezetésnek köszönhetően, a belső terek minden pontja elérhetővé válik.

A sínrendszer telepítése akkor a leghatékonyabb, ha az épület kivitelezésekor valósul meg. Ebben az esetben a kiépített sínre függesztett hidat (hidakat) lehet telepíteni, melyek segítségével további állványozás nélkül el lehet végezni a végszereléseket. A mőszaki átadás előtti javítási, garanciális munkákat. Ezzel a lehetőséggel a gyakorlatunkban az összes projektnél éltek a kivitelezők!