Tisztítókocsi (roof car) megoldás

Tisztítókocsi (roof car) megoldás

A kültéri elérhetőségi rendszer speciális kiépítése. Sok esetben a legegyszerűbb megoldás a tetőszerkezeten elhelyezett sínpályán mozgó tetőkocsi. A jól megtervezett rendszer kompromisszummentesen biztosítja, a homlokzati szakaszok elérését és kezelhetőséget. Kapcsolat:+36 30 670 0034

Kérjen ingyenes tanácsadást!

 Tisztítórendszer telepítése a tetőszerkezeten.

Az épületek karbantartására szolgáló rendszer, (BMU Building Maintenance Unit) talán a legismertebb megoldás a külső homlokzatok eléréséhez.

Minden olyan esetben, amikor a tetőszerkezet lehetővé teszi a sínrendszer telepítését, egy jól megtervezett “roof car” rendszer ideális megoldás a homlokzat tisztítás és karbantartás szempontjából. A megoldás lényege, hogy vagy a födémszerkezetre, vagy az attika belső oldalára kerül felszerelésre egy sínrendszer, amelyen végigfut egy elektromos működtetésű, hidraulikus karral rendelkező kocsi. A kezelő a tetőn száll be a kosárba, majd a hidraulikus karral azt felemelve fordul ki a homlokzat elé.
A kezelőpanel segítségével a teljes homlokzat bejárható ki- vagy átszállás nélkül.

Gyakran előforduló feladat, hogy a homlokzat kiugró elemei is körbejárhatóak, elérhetőek legyenek. Ebben az esetben a kocsit tartó kar teleszkópos kinyúlással kerül kialakításra. A megrendelői igényeknek megfelelően a kinyúló darukar manuális vagy hidraulikus irányítású lehet.